comunicatele de presa ca strategie de marketing dinamice intuitive rentabile s

Comunicatele de presa ca strategie de marketing: dinamice, intuitive, rentabile

Comunicatele de presa ca strategie de marketing: dinamice, intuitive, rentabile

Data postarii: 2008-12-04

Premisele fundamentale ale succesului unei activitati sunt legate de gradul de informare, iar informarea vine din activitatile de comunicare, informarea publica, relatiile publice etc. Tot de acest domeniu al informarii permanente apartin si comunicatele de presa, instrumente de baza in descoperirea nevoilor pietei si in dezvoltarea viitoarelor proiecte de afaceri. Comunicatele de presa: o strategie de marketing sau o metoda simpla de informare?

 

Modul de concepere a comunicatelor de presa

Procedeul crearii comunicatelor de presa este responsabil de imaginea celui care publica, grup sau individ, si trebuie sa se constientizeze faptul ca oricine acceseaza aceasta informatie va trebui sa regseasca acuratete, concizie si claritate a stilului, dar si obiectivitate a informatiei. Atunci cand se scriu comunicate de presa online, trebuie avute in vedere o serie de elemente care vor atrage atentia si care vor face ca aceste comunicate sa fie citite de cati mai multi utilizatori.

In primul rand trebuie sa se cunoasca exact publicul caruia ii sunt adresate comunicatele de presa, iar daca informatia are caracter general, este nevoie de o atentie mare la folosirea prea frecventa a termenilor de specialitate, pe care nu-i cunoaste oricine. Limbajul trebuie sa exprime concizie, fraza sa fie clar formulata, fara figuri de stil, de preferat intr-un limbaj comun si accesibil. In special pentru societati si companii, atentia trebuie indreptata catre modul in care sunt scrise comunicatele de presa. In nici un caz nu e indicat sa publicati un continut care sa sune ca o reclama. Oferiti informatii precise despre produsele promovate, dar fara sa concepeti comunicate de presa care sa dezvaluie dorintele dumneavoastra de a da nastere unei metode de publicitate online. Nu incarcati textul cu exagerari inutile sau cu informatii redundante. De asemenea, ganditi-va daca informatia merita sa fie transpusa intr-un comunicat de presa, daca este interesanta in plan general (nu doar personal) si daca subiectul ales se afla in sfera preocuparilor actuale, pentru a putea fi mai usor gasit si citit.

Prima impresie conteaza: comunicatul trebuie inceput in forta, anuntand subiectul respectiv chiar in titlu: de la primele cuvinte puteti atrage sau respinge cititorul.

Publicitatea online: comunicatele de presa ca strategie de marketing

Gandite si create pentru a facilita legatura intre cei ce doresc sa comunice si cei ce vor sa fie informati, comunicatele de presa sunt astazi adevarate strategii de marketing si dezvoltare accesibile publicului larg, dar si o sursa de informare constanta pentru jurnalisti si nu numai. Gratuitatea acestui serviciu largeste considerabil sfera de vizitatori, ceea ce inseamna si mai multa reclama pentru ofertele, serviciile si evenimentele pe care le publicati online.

Un comunicat de presa are si avantajul consultarii concurentei dintr-un anumit segment de activitate. Ofertele pe care concurentii directi le-au dezvoltat pot reprezenta pentru un vizitator al unui site de comunicate de presa o adevarata sursa de informare si, de ce nu, de ameliorare a serviciilor proprii.

Nu e nevoie sa scoateti bani din buzunar pentru a profita de aceasta stategie de marketing online…totul este gratuit si la indemana dumneavoastra, oricand si oriunde v-ati afla. Va este suficienta o conexiune de internet si site-urile de comunicate de presa va stau la dispozitie, fiecare cu conditiile si regulile lui. De aceea, o publicare reusita depinde in mare masura de respectarea conditiilor impuse.

Sfaturi Info-ghid:

Comunicatele de presa sunt metode moderne de publicitate online ce au devenit, treptat-treptat, instrumente la care apeleaza societatile care au ceva de spus si care isi doresc o promovare iesita din tipare.

Parerea dumnevoastra:

Nota articolului54321

Recomandari categorie

  • Caut Avocat pe Internet?
  • Articole publicitare: copertine, prelate, casete luminoase, bannere si panouri publicitare
  • Ocrotirea spatiilor verzi si reducerea poluarii din orasul european Bucuresti prin plantare de…
  • Influenta mass-media asupra dezvoltarii psihice a copilului tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *