cum sa tinem la distanta starile de somnolenta si oboseala la locul de munca s

Cuvinte cheie: terapii naturiste, stres, stari de somnolenta, oboseala, loc de munca,tratamente naturiste

Cum sa tinem la distanta starile de somnolenta si oboseala la locul de munca?

Data postarii: 2008-02-15

Oboseala la locul de munca si starile de somnolenta sunt factori care contribuie, voit sau nevoit, la capacitatea de concentrare si la realizarea sarcinilor de serviciu. Astfel de stari sunt strans corelate cu capacitatile organismului de a se adapta unor conditii dificile de munca, dar si cu activitatile profesionale exersate zi de zi. Idei de tratamente si terapii naturiste pentru a evita neplacerile cauzate de starile de oboseala de la birou!

Stresul: principalul factor de declansare a oboselii in timpul serviciului!

Stresul care apare la locul de munca este inevitabil, mai ales in perioadele aglomerate cand totul trebuie facut bine si repede. Odata cu stresul, in organism, se instaleaza starile de somnolenta, oboseala, randamentul scazut, lipsa de concentrare asupra activitatilor de zi cu zi. Stresul nu este singurul factor care declanseaza oboseala la locul de munca. Aceasta este cauzata de o multime de factori exteriori care pot tine de viata de familie, de programul de odihna dupa plecarea de la birou, de activitatile casnice, de problemele personale etc. Starile de oboseala nu sunt trecatoare fara un tratament adecvat sau fara o schimbare de proportii in organizarea activitatilor casnice si profesionale.

Terapii si tratamente naturiste: solutii simple pentru a fi in forma la birou si acasa!

Pentru inlaturarea starilor de somnolenta si de oboseala la locul de munca, au fost descoperite cateva tratamente naturiste eficiente pe perioade mari de timp. Efectele acestor terapii naturiste vor fi resimtite in scurt timp, incepand cu prima zi de tratament. Cateva solutii pentru a va simti bine oricand, acasa sau la birou:

– ginseng-ul este o planta medicinala revitalizanta care are puterea de a incarca de energie intregul organism. De asemenea, ginseng-ul reduce stresul (datorita ginsenozidelor care sunt echivalentul hormonilor anti-stres din corpul uman) si fortifica puterea de concentrare.

– infuziile din plante precum urzica, catina, cimbrul, busuiocul etc. Pentru o reducere vizibila a starilor de somnolenta si oboseala, sunt indicate curele de doua sau trei cani de ceai pe zi. Cimbrul este cea mai eficienta planta medicinala in inlaturarea oboselii, contribuind la dinamizarea si relaxarea intregului organism.

– laptele indulcit cu miere de albina este un tratament naturist cu rezultate vizibile nu doar asupra oboselii, ci si asupra unor boli mult mai grave. Mierea de albina si vitaminele pe care le contine laptele ofera organismului puterea de a se concentra asupra unor activitati profesionale dificile.

– baile cu ace de pin se recomanda persoanelor care obosesc foarte usor si care se simt epuizati si dupa cel mai mic efort facut. O astfel de baie trebuie sa dureze aproximativ 15 minute.

– vinul de ceapa (150 de grame de ceapa taiata marunt, 100 de grame miere si 100 de grame de vin de struguri intr-un litru cu apa) fortifica si dubleaza capacitatea de concentrare asupra sarcinilor de serviciu. Dupa preparare, vinul de ceapa se lasa la macerat timp de 10 zile. Dupa aceasta perioada, se iau 3 linguri pe zi inaintea fiecarei mese.

Sfaturi Info-ghid:

Nu lasati oboseala sa intervina in activitatile profesionale sau casnice! Optati pentru terapiile naturiste indicate in tratarea somnolentei si starilor de oboseala cronica.

Parerea dumnevoastra:

Nota articolului54321

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *