metode de relaxare a ochilor la birou exercitii pentru sanatatea ochilor s

Cuvinte cheie: radiatii nocive, metode de relaxare a ochilor, exercitii pentru ochi,sanatatea ochilor

Metode de relaxare a ochilor la birou, exercitii pentru sanatatea ochilor

Data postarii: 2007-11-26

Cu totii stim cat de stresant este un serviciu sedentar, la birou. Amorteala gatului, intepenirea mainilor si picioarelor, ochii incetosati din cauza monitorului, toate acestea fac din job un supliciu, uneori parand mai greu decat munca pe un santier.Daca site-urile sunt pline de sfaturi si metode de relaxare a trupului, nu acelasi lucru se poate spune despre cum putem sa mentinem sanatatea ochilor.

 

Monitoare LCD sau CRT?

Se stie ca monitoarele emit radiatii nocive pentru ochi. De aceea, multi din detinatorii de monitoare CRT au achizitionat monitoare LCD fara radiatii, fapt ce a dus la un mai mare confort al globului ocular. Dar, ceea ce nu stiu acei ce muncesc la computer, este ca cea mai mare parte a oboselii nu vine de la radiatii, ci de la faptul ca muschii oculari raman in pozitie fixa atunci cind lucram, si in acest fel se lenevesc, lucru valabil si pentru cei care citesc foarte mult.

Exercitii de imbunatatire a sanatatii ochilor

O metoda de relaxare a ochilor si de recuperare a acuitatii vizuale a fost dezvoltata inca din anul 1900 de catre dr. William H. Bates, oftalmolog specializat in tulburarile oculare ale minorilor.

Cateva metode de relaxare a ochilor sunt descrise in cele ce urmeaza :

Tineti coatele pe birou si acoperiti-va ochii cu palmele, tinandu-i deschisi dar fara sa-i atingeti. Astfel, priviti cu ochii mintii un obiect ori un peisaj imaginar urmarindu-le detaliile si culorile insa fara a depune un efort.

Priviti in mai multe directii, schimbati centrul de interes de la un punct la altul in mod constant. Astfel veti reusi sa eliminati rigiditatea vederii.

Bates mai recomanda sa clipiti din 10 in 10 secunde sau in mod regulat. In acest fel veti lubrifia ochii, curatandu-i. Acest exercitiu pentru ochi este recomandat mai ales celor ce poarta ochelari de vedere si celor cu lentile de contact. Concentrati-va timp de citeva secunde asupra unui obiect aflat in apropiere, apoi mutati privirea asupra unui obiect din departare, eventual priviti pe geam si observati detaliile unui copac, etc. Efectuati acest exercitiu pentru ochi cel putin de cateva ori pe zi.

Sfaturi Info-ghid:

Incercati sa clatiti de cateva ori ochii dimineata cu apa calda iar apoi cu apa rece. Repetati seara acest lucru, dar in ordine inversa. Trebuie sa mai retineti faptul ca sanatatea ochilor poate fi mentinuta si prin alimentatie. Vitaminele A si C au actiune antioxidanta, impiedicand deteriorarea celulelor.

Parerea dumnevoastra:

Nota articolului54321

Recomandari categorie

  • Siropul de catina, un remediu naturist universal bogat in vitamina C
  • Bolile cu transmitere sexuala (BTS): factori majori de scadere a puterii de aparare a organismului!
  • Cum se poate corecta miopia cu ajutorul laserului? Descoperiti metodele inovatoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *